Kaikki poliitikot ovat nyt huolissaan, mutta harva tarjoaa todellisia ratkaisuja

Viimeisen viikon kaikki puolueet ovat vakuuttaneet yhdessä kuorossa kuinka huolestuneita puolueet ovat ulkomaalaisten tekemistä seksuaalirikoksista. Suomalainen lehdistä ansaitsee poikkeuksellisesti kiitosta siitä, että se on tuonut varsin hyvin esiin ilmiön laajuuden. Politiikan saralla taas ei ole oikeaa muutosta tapahtunut, sillä kaikesta ”nyt täytyy ottaa asia vakavasti” puheista huolimatta Perussuomalaiset on edelleen ainoa puolue, joka konkreettisesti aikoo puuttua maahanmuuttopolitiikkaan ja parantaa sitä kautta suomalaisten turvallisuutta.

Ilta-Sanomien eilinen vaalitentti toi varsin hyvin esiin sen, että muilla puolueilla kuin perussuomalaisilla ei ole vaihtoehtoja nykytilanteelle. Muiden puolueiden ulostuloissa korostuivat väitteet siitä, että Suomi ei pysty kansainvälisten sopimusten perusteella valitsemaan ketä ottaa maahan asumaan ja ainoiksi keinoiksi turvallisuuden ylläpitämisessä jää muka lähinnä poliisien määrän lisääminen ja sen vakuuttaminen turvapaikanhakijoille, että Suomen lakia pitäisi noudattaa ja että raiskaaminen on väärin.

Sekä Kokoomuksen Petteri Orpo että Keskustaa edustanut Anneli Saarikko vakuuttivat väkevästi, että vuonna 2015 tehtiin kaikki se mitä Suomen lain ja kansainvälisten sopimusten perusteella oli tehtävissä – muutoksia maahanmuuttopolitiikkaa, ainakaan kireämpään suuntaan, ei siis ole näiltä puolueilta luvassa. Siniset, Paavo Väyrysen komppaamana, esittivät sellaista näennäisvaihtoehtoa, että turvapaikkahakemukset käsiteltäisiin jo Välimeren toisella puolella – tämä tarkoittaisi sitä, että turvapaikkamaahanmuuttajilla olisi lyhempi matka tekemään hakemusta, hakemukset ilmeisesti käsittelisi joku muu taho kuin Suomen valtio ja muuttovirta jatkuisi siis entisellään.

Perussuomalaiset näyttäisi siis olevan ainoa puolue, joka puuttuu maahanmuuton ongelmien juurisyyhyn eli maahanmuuttoon itseensä. Ei ole mitään mieltä ottaa Suomeen asumaan ihmisiä, joille täytyy erikseen kertoa, että raiskaaminen on väärin. Jokainen itsenäinen valtio voi vapaasti päättää ketä ottaa maahansa asumaan ja se miten Suomi tulkitsee kansainvälisiä sopimuksia tai se kuuluuko Suomi niihin vai ei, on täysin Suomen eduskunnassa päätettävissä oleva asia. Kysymys on poliittisesta tahdosta – asetetaanko etusijalle maahanmuuttajat ja monikulttuuri-ideologia vai suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus?