Kuka olen

 

Olen Simo Grönroos, espoolainen kunnallispoliitikko ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja. Olen toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja. Työkseni johdan perussuomalaisten ajatuspajan Suomen Perustan toimintaa.

Olen ollut mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa koko ikäni. Jo koulussa maahanmuuttopolitiikkaan liittyvät epäkohdat ja Euroopan Unionin uhka Suomen itsenäisyydelle herättivät kiinnostukseni yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Halusin oikeasti vaikuttaa tärkeänä näkemiini asioihin ja lähdin järjestötoimintaan mukaan jo kuusitoistavuotiaana liittymällä Suomen Sisuun ja Suomalaisuuden liittoon ja sillä tiellä olen edelleenkin.

Suomalaisilla sekä jokaisella muullakin kansalla on mielestäni oikeus itsenäisyyteen ja oman kulttuurinsa suojelemiseen ja kansallisvaltiot ovat paras tae yhteiskuntarauhalle ja kansanvallan toteutumiselle. Olen ollut niin vuonna 2003 mielenosoituksissa vastustamassa Yhdysvaltojen invaasiota Irakiin kuin vuonna 2015 mielenosoituksissa vastustamassa irakilaisten invaasiota Suomeen.

Myös Perussuomalaisten porukoissa olen pyörinyt vuosituhannen taitteesta lähtien ja puolueen jäsen olen ollut vuodesta 2006. Aktivoiduin myös puolueen nuorisojärjestössä ja nousin järjestön pääsihteeriksi, jona toimin vuosina 2009-2012.

Toinen intohimoni yhteiskunnallisten asioiden rinnalla on historia. Olen jo lapsesta asti ollut kiinnostunut historiasta ja koulussa historia olikin lempiaineeni. Historian tunteminen auttoi muun muassa ymmärtämään, että monikulttuurisuus oli monien historian ja nykyhetken yhteiskunnallisen konfliktien tautalla. Ala-asteikäisenä luettu Yhdysvaltojen Intiaanisodista intiaanien näkökulmasta kertonut Dee Brownin kirjoittama historiateos Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen jätti lähtemättömän vaikutuksen. Jatkoin historian opintoja yliopistossa ja valmistuin maisteriksi vuonna 2010. Gradussani tutkin suomettumista ja tutkimukseni käsitteli lehtimiehenä ja kustantajana toiminutta Kauko Karetta, joka oli Kekkosen ajan tunnettuja toisinajattelijoita.

Milloin työltä ja luottamustehtäviltä ehdin niin vapaa-aikaa vietän mielelläni lautapelejä pelatessa, pubivisoissa käydessä, pyörän selässä, teatterissa tai Columboja tuijottaessa DVD:ltä.

Politiikassa tärkeimmät asiat mihin haluan puuttua liittyvät maahanmuuttoon, Suomen itsenäisyyteen ja talouteen. Maahanmuuton myötä tapahtuvan väestönvaihdoksen pysäyttäminen on länsimaiden ja Suomen kohtalonkysymys. Maahanmuuttopolitiikan isot linjat luodaan valtiollisella tasolla, mutta myös kuntatasolla voidaan vastustaa vallalla olevaa maahanmuutto- ja monikulttuurisuuspolitiikkaa. Valtaa ei mielestäni tule viedä kansallisvaltioilta Euroopan unionille tai kunnilta valtiolle vaan pikemminkin päinvastoin. Talouden osalta sekä kuntien että valtion tasolla tapahtuva yli varojen eläminen ja velkaantuminen ovat asia, jolle täytyy saada loppu.

Olen ehdolla kansanedustajaksi keväällä 2019 järjestettävissä eduskuntavaaleissa. Nettisivuiltani löydät tietoa poliittisista tavoitteistani, kirjoituksistani sekä puheenvuoroista, joissa olen aktiivisesti tuonut esille näkemyksiäni ja ottanut osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.