Kuka olen?

Simo Grönroos kuvaOlen Simo Grönroos, espoolainen kunnallispoliitikko ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja. Olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja. Työkseni johdan perussuomalaisten ajatuspajan Suomen Perustan toimintaa.

Olen ollut mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa koko ikäni. Jo koulussa maahanmuuttopolitiikkaan liittyvät epäkohdat ja Euroopan Unionin uhka Suomen itsenäisyydelle herättivät kiinnostukseni yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Halusin oikeasti vaikuttaa tärkeänä näkemiini asioihin ja lähdin järjestötoimintaan mukaan jo kuusitoistavuotiaana liittymällä Suomen Sisuun ja Suomalaisuuden liittoon.

Myös Perussuomalaisten porukoissa olen pyörinyt vuosituhannen taitteesta lähtien ja puolueen jäsen olen ollut vuodesta 2006. Aktivoiduin myös puolueen nuorisojärjestössä ja nousin järjestön pääsihteeriksi, jona toimin vuosina 2009-2012.

Toinen intohimoni yhteiskunnallisten asioiden rinnalla on historia. Olen jo lapsesta asti ollut kiinnostunut historiasta ja koulussa historia olikin lempiaineeni. Jatkoin historian opintoja yliopistossa ja valmistuin maisteriksi vuonna 2010. Gradussani tutkin suomettumista ja tutkimukseni käsitteli lehtimiehenä ja kustantajana toiminutta Kauko Karetta, joka oli Kekkosen ajan tunnettuja toisinajattelijoita.

Politiikassa tärkeimmät asiat mihin haluan puuttua liittyvät maahanmuuttoon, Suomen itsenäisyyteen ja talouteen. Maahanmuuton myötä tapahtuvan väestönvaihdoksen pysäyttäminen on länsimaiden ja Suomen kohtalonkysymys. Maahanmuuttopolitiikan isot linjat luodaan valtiollisella tasolla, mutta myös kuntatasolla voidaan vastustaa vallalla olevaa maahanmuutto- ja monikulttuurisuuspolitiikkaa. Valtaa ei mielestäni tule viedä kansallisvaltioilta Euroopan unionille tai kunnilta valtiolle vaan pikemminkin päinvastoin. Talouden osalta sekä kuntien että valtion tasolla tapahtuva yli varojen eläminen ja velkaantuminen ovat asia, jolle täytyy saada loppu.

Tutustu tarkemmin ajatuksiini