Äänessä

Puheita & keskustelutilaisuuksia

Mitä maahanmuutto maksaa?

Valtuusto 16.10.2017: Keskustelua maahanmuutosta ja positiivisesta syrjinnästä

Valtuusto 11.9.2017: Ryhmäpuhe Espoo-tarinasta

Suomi Areena 2017: Perussuomalaisten puoluetunti – Sata vuotta suomalaista sananvapautta

Valtuusto 24.4.2017: Keskustelua Espoon lausunnosta koskien alueiden kehittämistä ja kasvupalveluita käsittelevistä laeista – kotouttamisesta paluumuuton edistämiseen

Valtuusto 27.2.2917: Turvallisuusohjelmasta (1.50), Vihapuheesta (2.07), Rikollisuudesta (2.16.)

Valtuusto 21.11.2016: Hellström vs. Grönroos

15.11.2016 Improved Migration Policy and Border Control (ajassa 1.21) 

15.10.2016 Puhe PS-nuorten mielenosoituksessa Järvenpäässä (ajassa 10.00)

10.9.2016 Puhe Vuosaaren mielenosoituksessa

Maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta valtuustossa 2.12.2015 (ajassa 2.05)

Maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta valtuustossa 18.5.2015 (ajassa 44.00.)

Tyhjiä puheita, vääriä mielipiteitä – Liberan ja Vikesin keskustelutilaisuus sananvapaudesta

Sitra Debatti 10.2.2015: Mistä Suomelle uusi päämäärä?

 

Radio & televisio

3.5.2016 Dosentti – vieraana Simo Grönroos

MTV 3.2.2016 Ajatuspaja: Perverssiä luoda etnisiä ongelmia 50 vuotta vanhaan sopimukseen viitaten

Radio Rapu 14.4.2015 – vieraina Simo Grönroos ja Samuli Salminen

Radio Rapu 26.11.2014 – vieraana Simo Grönroos

Suomi Areena 15.7.2013 Pakkoruotsi vai hyötyruotsi?

Yle 17.6.2013 Ajatuspajat: kaupankaynti pelastaa maailman

 

Lehtijuttuja & uutisia

 

Suomen Uutiset 11.1.2018: Espoon Perussuomalaiset Länsimetrosta: Farssi, jolle ei näy onnellista loppua

”Espoon Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Simo Grönroos muistuttaa, että perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vastustaneet Länsimetroa alusta asti.

– Metron budjetti kasvoi kohtuuttoman suureksi ja valmistuminen venyi vuosilla, kuten ennustimme. Sekä matka-aikojen pidentyminen liityntäliikenteen myötä että raideliikenteen haavoittuvaisuus vikojen sattuessa, ovat myös olleet hyvin tiedossa jo pitkään.”

 

Helsingin Sanomat 7.12.2017: Valtuusto keskusteli Espoon budjetista – Vihreät tekivät aloitteen paperittomien terveydenhoidon laajentamisesta

””Espoon väestö kasvaa 4 000–5 000 asukkaalla joka vuosi. Määrästä jopa 70 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia”, Grönroos sanoi perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa.

”Espoo siis vierittää velkarahalla punaista mattoa vieraskielisten väestönkasvulle.”

Valtuusto hylkäsi keskustelun päätteeksi Grönroosin muutosehdotuksen äänin 69–4.”

 

Länsiväylä 7.12.2017: Espoo hyväksyi suvaitsevaisen sivistysbudjetin – ”Levitämme velkarahalla punaista mattoa maahanmuuttajille”

”Muut puolueet torjuivat odotetusti yhdessä rintamassa perussuomalaisten budjettiin tekemät 24 maahanmuuttajien palveluihin ja niiden kehittämiseen kohdistuneet leikkausvaatimukset.
– Espoo levittää velkarahalla punaista mattoa maahanmuuttajille, ryhmänjohtaja Simo Grönroos (ps.) sivalsi.”

 

Suomen Uutiset 28.11.2017: Tutkimus: Työikäinen Irakista tai Somaliasta saapuva kuormittaa julkista taloutta keskimäärin yli 13 000 eurolla joka vuosi, eikä kotoutuminen auta asiaa

”Mitä maahanmuutto maksaa? Tämä on kysymys, joka usein kuullaan julkisessa keskustelussa, mutta harvemmin kysymykseen kuullaan järkeviä vastauksia. Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos kertoi Suomen Uutisille maahanmuuton madonluvuista, joista on yleensä tapana kohteliaasti vaieta.”

 

Länsiväylä 15.11.2017: Maahanmuuttajista syntyi jättiriita Espoossa: Perussuomalaiset ulos budjettineuvotteluista

”– Meille maahanmuuttajien osuuden kasvun hillitseminen oli neuvottelujen kynnyskysymys. Kun muut eivät halua siitä neuvotella, emme voi enää osallistua budjettivääntöön, Grönroos linjaa.

Hänen mukaansa perussuomalaiset esittivät neuvotteluissa muun muassa positiivisen syrjinnän lopettamista Espoossa.

Vaadelistalla oli myös kaupungin määrärahojen poistaminen maahanmuuttajien oman kielen ja kulttuurin tukemiselta.

Kaupungin pitäisi Grönroosin mukaan myös tukea aktiivisesti ulkomaalaisten paluumuuttoa kotimaihinsa.

Omia vaateitaan kolmijäseninen perussuomaisten valtuustoryhmä perustelee sillä, että Espoon väestönkasvusta yli 70 prosenttia on maahanmuuttajataustaista.”

 

Newsnowfinland 12.9.2017: Espoo Greenlights Official Language Status for English

”International business can come to Espoo even if every page on the Espoo City website is not in English. And I think it encouraged immigrants not to learn Finnish if they can use English in every place” says Grönroos.”

 

Länsiväylä 11.9.2017: Valtuusto antoi Espoossa kovan lupauksen: Koulujen hätäväistöt historiaa vuonna 2021 – ”Ovatko linjaukset kokoomusvetoisen kaupungin?”

”Seuraavan neljän vuoden aikana kaupunki lupaa kehittää palvelujaan myös niin, että englannin kielestä tehdään kaupungin kolmas asiointikieli. Käytännössä kaikki kaupungin palvelut ja lomakkeet on tulevaisuudessa saatavilla paitsi suomeksi ja ruotsiksi, myös englanniksi.

Perussuomalaiset olisivat halunneet muun muassa tämän kielikohdan poistamista tarinasta. Simo Grönroosin (ps.) muutosesitys kaatui äänin 70–4”

 

Länsiväylä 28.8.2017: Espooseen tuhat uutta pysäköintikieltomerkkiä – ”Toivon mukaan sakkojen määrä vähenee”

”– Uudistuksen on tarkoitus selkiyttää asiaa. Nykyiset alueet on koettu liian suuriksi, toteaa teknisen lautakunnan puheenjohtaja Simo Grönroos (ps.).”

 

Suomen Uutiset 11.7.2017: Johtaako maahanmuutto Suomen Etelä-Afrikan tielle – ajatuspajojen yhteiskirjassa pohditaan niin ilmastonmuutosta, globalisaatiota kuin väestönvaihdosta

”Grönroos näkee assimiloimattoman muslimimaahanmuuton johtavan ensin Ruotsin kaltaiseen yhteiskuntaan, jossa maahanmuuttajat eristäytyvät omiin lähiöihinsä, ja lopulta vähitellen Etelä-Afrikan kaltaiseen yhteiskuntaan, jossa rikkaiden valkoihoisten on eristäydyttävä muusta yhteiskunnasta aidatuille yksityisalueilleen.”

 

Länsiväylä 14.6.2017: Perussuomalaisten hajoaminen iski Espoon valtuustoryhmän palasiksi – Kirkkonummella ja Kauniaisissa tilanne toinen

”– Jos kansanedustaja eroaa eduskuntaryhmästä ja puolueesta, kyllä minun mielestäni on selvää, että ei hän voi edustaa Perussuomalaisia myöskään valtuustossa, arvioi PS:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Simo Grönroos.”

 

Helsingin Sanomat 13.6.2017: Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen repii rikki myös puolueen valtuustoryhmät Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

”Jos jotkut kansanedustajat irtautuvat puolueesta, niin eivät he voi mielestäni puolueen valtuustoryhmässäkään jatkaa”, sanoo Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmän johtaja Simo Grönroos.”

 

Länsiväylä 7.6.2017: Persut nostivat maahanmuuttokriitikon ryhmänjohtajakseen Espoossa – ”Maahanmuuton pysäyttäminen on kohtalonkysymys”

”Kevään kuntavaalien ohjelmassa Grönroos totesi muun muassa, että maahanmuuton myötä tapahtuvan väestönvaihdoksen pysäyttäminen on länsimaiden ja Suomen kohtalonkysymys. Hänen mielestään myös kuntatasolla voidaan, ja pitää, vastustaa vallalla olevaa maahanmuutto- ja monikulttuurisuuspolitiikkaa.”

 

Yle 1.6.2017: Esboborna får parkera gratis – åtminstone tillsvidare

”Yle Huvudstadsregionen rapporterade tidigare i veckan om att planerna på parkeringsavgifter upprör många bilister. Enligt Simo Grönroos (Sannf), ordförande för tekniska nämnden, är också politikerna i nämnden väldigt kritiska.”

 

Perussuomalainen 4/2017: ”Tästä alkaa uusi nousu”

”Yksi seitsemästä läpimenneestä oli Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos, joka 523:lla äänellään yli tuplasi vuoden 2012 äänisaaliinsa, eli näissäkin vaaleissa nähtiin voittajia ja menestystarinoita.

– Olen oikeen tyytyväinen tulokseen. Olen kampanjassani keskittynyt maahanmuuttopoliittisiin teemoihin, ja saamani kannatus kertoo, että näillä teemoilla on kysyntää Espoossa, Grönroos kertoi.”

 

Suomen Uutiset 27.3.2017: Suomen Perusta: Humanitaarisesta maahanmuutosta kriisiapuun – Suomi säästäisi rahaa ja säästyisi sosiaalisilta ongelmilta

Grönroos toteaa, että mikäli Suomi haluaa auttaa tehokkaasti maailman hätää kärsiviä, on selvää, että humanitaarinen maahanmuutto ei ole tehokas keino tähän. Paikan päällä tapahtuva kriisiauttaminen onkin moninkertaisesti humanitaarista maahanmuuttoa tehokkaampaa auttamista.

– Pienemmillä summilla saadaan autettua suurempaa määrää ihmisiä. On varmasti myös moraalisesti kestävämpää turvata suuremmalle määrälle ihmisiä elämän perusedellytykset kriisialueilla kuin pienemmälle joukolle pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan palvelut.

– Humanitaarisesta maahanmuutosta kriisiapuun siirtyminen säästäisi rahaa, olisi tehokkaampaa ja moraalisesti kestävämpää auttamista ja suomalainen yhteiskunta säästyisi samalla humanitaarisen maahanmuuton myötä syntyviltä sosiaalisilta ongelmilta, Grönroos painottaa.”

 

Länsiväylä 4.3.2017: Onko Espoon valtuustossa vihapuhetta? – Ps-poliitikko ja valtuustopomo eri linjalla

”Viime syksynä Guzenina halusi sitouttaa kaikki valtuutetut toimimaan samansuuntaisesti: kaikkien valtuustoryhmien puheenjohtajat allekirjoittivat ryhmänsä puolesta sitoumuksen olla käyttämättä kokouksissa ketään syrjivää kieltä.

– Huomasin kuitenkin sen, että valtuutettu Simo Grönroos (ps.) repi tuon sitoumuspaperin näyttävästi pieniksi palasiksi. Kyllähän sekin teko jotain kuvastaa, Guzenina pohtii.

– Minua häiritsee se, että Timo Soini ei ole puolueen puheenjohtajana puuttunut tähän vihapuheongelmaan omiensa joukossa, Guzenina kertoo.Guzenina muistuttaa, että vihapuhe ei välttämättä ole aina verbaalista, vaan sitä voidaan esittää monella eri tavalla – jopa niin, että siihen on vaikea puuttua.

– Se voi olla tuhahtelua, huokailua, päänpudistelua tai ilveilyä juuri jonkun tietyn valtuutetun puhuessa, Guzenina arvioi.”

 

Helsingin Sanomat 28.2.2017: Miten Kurdistanin itsenäisyys ja sadan vuoden takainen Viipuri liittyvät Espoon turvallisuuteen? Annetaan Espoon valtuuston kertoa

”Keskustelu maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta roihahti liekkeihin kuitenkin vasta kun puhujanpönttöön asteli kaupunginvaltuutettu Simo Grönroos (ps). Hän hermostutti monet valtuutetut puhumalla monikulttuurisen yhteiskunnan uhkista.

”Se [monikulttuurisuus] toimi, tämä on nähty jo Lähi-idän maissa shiia- ja sunnimuslimien välillä”, Grönroos sanoi.

”Tässä luvussa [turvallisuusohjelman sivulla 37] annetaan ymmärtää, että jos eri väestöryhmien väliset suhteet heikkenevät, että se olisi suomalaisten vika. Mielestäni se on monikulttuurisuuden rakenteellinen ongelma.”

”Väestöryhmien suhteet säilyvät silloin parhaiten kun jokaisella väestöryhmällä on oma valtionsa, esimerkiksi kurdien kohdalla näin olisi.”

Tähän puheenvuoroon vastasivat monet muistuttamalla kansallisvaltion nuoresta historiasta.

”Kansallisvaltio on aika uusi keksintö, Viipurissa eli rinnakkain viisi kansanryhmää ja kielenä oli roottelsi, yhteinen sekakieli”, kertoi Jyrki Kasvi (vihr).

Moni huomautti, että monella suomalaisilla on alun perin maahanmuuttajatausta jo nykyisellään.

”Mielenkiintoista, jos katsoisimme näiden salissa olevien sukujuuria, olisi taustalla aika paljon maahanmuuttajia”, totesi Jan Holst (kok).

”Kaikki suomalaiset on maahanmuuttajia”, pisti väliin Antero Laukkanen (kd).

Kaupunginvaltuutettu Mari Anthoni (vihr) yritti palauttaa keskustelun takaisin turvallisuusohjelmaan. ”Täällä otetaan nyt kantaa Kurdistanin itsenäisyyteen, ja vaikka se minunkin mielestäni olisi kiva juttu, niin me emme täällä Espoon valtuustossa siitä päätä.”

Grönroos kuitenkin piti kannastaan tiukasti kiinni: monikulttuurisuus on ongelmallista.”

 

Keski-Uusimaa 11.10.2016: Perussuomalaiset nuoret järjestävät Järvenpäässä kynttilämielenosoituksen: ”Haluamme muistaa maahanmuuttajien tekemien rikosten uhreja”

”Tilaisuus on samalla yleisötilaisuus maahanmuuttopolitiikasta. Puhujiksi tapahtumaan ovat tulossa muun muassa perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo ja espoolainen kaupunginvaltuutettu Simo Grönroos.

Grönroos johtaa perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perustaa ja on kansallismielisen Suomen Sisu -järjestön jäsen. Grönroos puhuu tilaisuudessa maahanmuutosta ja kotoutumisesta. Hän on kirjoittanut aiheesta Suomen Perustan viime vuonna julkaisemassa teoksessa, jossa on tekstejä myös Simon Elolta ja järvenpääläiseltä kaupunginvaltuutetulta Arto Luukkaselta.”

 

Keskisuomalainen 4.5.2016: Sipilän hallitus sai todistukseensa rökälehuonon arvosanan: ”Häröpallomuodostelma”

”– Hallitus osoitti kyvyttömyytensä maahanmuuton suhteen turvapaikanhakijakriisin alettua loppukesästä. Pääministeri Sipilä pahensi tilannetta ilmoittamalla antavansa talonsa turvapaikanhakijoiden majoittamiseen, minkä on nähty olleen merkittävä vetovoimatekijä ja lisänneen tulijoiden määrää. Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) on niin ikään osoittanut, että hänellä ei ole johtajuutta asiassa, roimii perussuomalaisia lähellä olevan Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos, jonka mukaan maahanmuuttopolitiikan kiristäminen on jäänyt yksin perussuomalaisten harteille.”

 

Keski-Uusimaa 10.3.2016: Kenian kyläkaivot ja raiskaukset vaalikiertueen puheenaiheita

”Järvenpään tilaisuuden pääaiheena oli puolueen ajatuspajan tuottama kirjanen Siirtolaiskriisi, jossa listataan niitä uhkia, joita turvapaikanhakijat perussuomalaisten mielestä Suomessa ja Suomelle aiheuttavat.

– Vaikutukset ulottuvat talouteen, turvallisuuteen, vakauteen ja väestörakenteeseen, ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja ja yksi Siirtolaiskriisin kirjoittajista Simo Grönroos sanoi.

Grönroosin mukaan kielteisin vaikutus Suomen julkiseen talouteen on somalialaisilla ja irakilaisilla heikon työllistymisen takia.

– Katastrofaalisinta talouden kannalta on humanitaarinen maahanmuutto.”

 

Länsiväylä 14.3.2016: Valtuusto piti ovet auki kaikenlaisille säästöille – ”Vuoroluku olisi karmea vaihtoehto”

”Rasismikirveskin heilahti kokouksessa, kun perussuomalaisten Simo Grönroos piti katastrofina arvioita vieraskielisen väestön osuuden kasvusta Espoossa tulevaisuudessa 26 prosenttiin.”

 

Helsingin Sanomat 2.12.2015:Espoon valtuusto hymisteli rahasta ja kinasteli kopiokoneesta

”Keskustelu ajautui pian intiaaneihin, kun kaupunginvaltuutettu Simon Grönroos (ps) ehdotti, että Espoon kaupunginkirjastoissa ryhdyttäisiin tarjoamaan maahanmuuttajille tietoa paluumuuton mahdollisuudesta. Mari Nevalainen (vihr) piti ajatusta huonona, samoin moni muu. Pian puheenvuorot polveilivat naisten kohtaamasta ahdistelusta Pohjois-Amerikan intiaanien kulttuuriin. ”Me emme päätä täällä valtion maahanmuuttopolitiikasta”, Kasvi muistutti.”

 

Länsiväylä 2.12.2015: ”Päätämme budjetista, emme maahanmuutosta” – Espoo hyväksyi päivähoitomiljoonilla kuorrutetun talousarvion

”Turvapaikanhakijoista ja maahanmuutosta valtuusto pääsi kinaamaan, kun Simo Grönroos (ps.) esitti värikkäiden esimerkkien siivittämänä, että kaupunginkirjastossa pitäisi tarjota maahanmuuttajille tietoa erilaisista paluumuuton mahdollisuuksista.

– Meillä on täysin erilainen käsitys siitä, mitä suomalaisena oleminen tarkoittaa, kommentoi Inka Hopsu (vihr.) Grönroosin ehdotusta.”

 

Suomen Uutiset 19.11.2015: Äärimäisen synkkä arvio – Kaikki leikkaukset turhia, jos turvapaikkakriisiä ei hoideta

”Ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos arvioi tänään Siirtolaiskriisi-kirjan julkistustilaisuudessa, että mikäli maahanmuuttoasioita ei saada kuntoon, maan budjetin tasapainotusyritykset ovat turhia.”

 

Länsiväylä 7.11.2015: Espoo: veroprosentti pysyy ennallaan – pakolaisvirta väritti verolinjauksia

”Uotilan näkemys sai tukea muilta ryhmiltä – perussuomalaisia lukuunottamatta.

He vaativat usealla suulla ”hulluuden” eli turvapaikanhakijoiden vastaanoton lopettamista.

– Mitä enemmän pakolaisia sijoitetaan täälläkin telttamajoitukseen, sen parempi viesti se on turvapaikanhakijoille, ettei Suomeen kannata tulla, Simo Grönroos (ps.) tylytti.”

 

Länsiväylä 18.5.2015: Espoo totuuden edessä syksyllä: ”Jarrupäätös ei vähennä ulkoistamispaineita”

”Myös Simo Grönroos (ps./sit.) epäili, ettei tavoiteltuihin säästöihin päästä ilman liikkeenluovutuksia.”

 

Suomen Uutiset 30.1.2015: PS:n ajatuspaja lyttää EVA:n kaavailut maahanmuuton tuplaamisesta – ”ristiriitaista, tulijat eivät työllisty”

”Suomen Perusta –ajatuspajan johtaja Simo Grönroos tyrmää Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) kaavailut Suomeen kohdistuvan maahanmuuton voimakkaasta kasvattamisesta. Grönroosin mukaan EVA:n raportin luvut ja johtopäätökset ovat keskenään vahvassa ristiriidassa.”

 

Uusi Suomi 29.1.2015: Lyttäys ehdotukselle maahanmuutosta: ”Mennään pahasti metsään”

”Espoolainen kaupunginvaltuutettu Simo Grönroos (ps.) ihmettelee Elinkeinoelämän valtuuskunnan ehdotusta maahanmuuton lisäämisestä työvoiman saamiseksi.

Grönroos korostaa, että maahanmuuttajien työttömyysaste on 25 prosenttia kun se koko väestön osalta on 12 prosenttia.

–Onkin vaikea ymmärtää, miten kantaväestöä heikommin työllistyvän väestön määrän kasvaminen voisi parantaa työllisyysastetta, Grönroos kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.”

 

Länsiväylä 21.10.2013: Nuorten hyvinvointisuunnitelma: Valtuusto riiteli monikulttuurisuudesta

”Pitääkö maahanmuuttajat mainita erikseen Espoon lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa?

Tästä väännettiin kättä maanantaina valtuustossa, kun hyväksyttävänä oli suunnitelma siitä, miten Espoossa pidetään jatkossa huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Perussuomalaisten Simo Grönroos (ps/sit) vaati suunnitelmasta poistettavaksi useita erillisiä viittauksia maahanmuuttajanuorten harrastus- ja työmahdollisuuksien tukemisesta.”